تلویزیون باغی: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که افغانستان با سقوط نظام اقتصادی-اجتماعی مواجه است که خطر فاجعه‌ بشری را در پی خواهد داشت.

جوزپ بوریل گفته‌است که باید با طالبان در مورد شرایط ارسال‌های بین‌المللی به افغانستان توافق شود.

او در بلاگ‌اش نگاشته‌است: “افغانستان یک بحران جدی بشری را تجربه می‌کند و سقوط اقتصادی و اجتماعی نیز در این کشور در حال ظهور است؛ بحرانی که برای امنیت افغان‌ها، منطقه و جهان، خطرناک خواهد بود”.

او نوشته است که نظام بانکداری افغانستان فلج شده و مردم نمی‌توانند از حساب‌های شان پول برداشت کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرده‌است که پاسخ این اتحادیه به بحران افغانستان وابسته به عملکرد حاکمان جدید این کشور است و آغاز مجدد هر گونه روابط با طالبان، نیازمند انطباق با شرایط، به شمول احترام به حقوق بشر خواهد بود.

با فروپاشی دولت، فقر و بیکاری به شدت افزایش یافته‌است که قطع کمک‌های خارجی و بحران نقدینگی، وضعیت را وخیم‌تر کرده‌است. با این حال در مورد بروز فقر ۹۵ درصدی هشدار داده می‌شود.