ایران مجدداً درباره وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرد

0
155

تلویزیون باغی: حسین امیرعبداللهیان؛ وزیر خارجه ایران با آنتونیو گوترش؛ دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان، یمن، اوکراین و مذاکره برای لغو تحریم‌ها گفتگو کرده‌است. وزیر خارجه ایران در این گفتگو بار دیگر نگرانی کشورش را نسبت به وضعیت انسانی و امنیتی در افغانستان، ابراز داشته‌است.

بربنیاد اعلامیه وزارت خارجه ایران، آقای عبداللهیان در این گفتگو اوضاع انسانی و امنیتی در افغانستان را «بسیار نگران‌کننده» خوانده و بر ضرورت «تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان» تاکید کرده‌است.

او با اشاره به «افزایش اقدامات تروریستی» و فقر در کشور، بر لزوم آزادسازی اموال بلوکه‌شده افغانستان نیز تاکید کرده‌است.

وزیر خارجه ایران همچنین خواستار توجه سازمان ملل به آوارگان افغان شده‌است.

او در ادامه ضمن اعلام مخالفت با جنگ در اوکراین تاکید کرده که «بحران اوکراین نباید مانع توجه جامعه جهانی به وضعیت فاجعه‌بار انسانی در افغانستان شود».

دبیرکل سازمان ملل نیز ضمن تاکید بر اهمیت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، از نقش ایران در پذیرش آوارگان افغان تشکر کرده‌است.

این در حالی است که پس از حملات اخیر منسوب به داعش بر دانش‌آموزان، نمازگزاران و کارگران شیعه در افغانستان، ایران ضمن تاکید بر «ناکامی» طالبان در مقابله با داعش، از آمادگی خود برای پیشگام‌شدن در این زمینه خبر داده و نسبت به وضعیت امنیتی کشور، ابراز نگرانی کرده‌است.

Leave a reply