خواست آتش‌بس از سوی اوکراین پیش از دیدار با هیات روسیه

تلویزیون باغی: هیات حکومت اوکرایین روز دوشنبه برای مذاکره با هیئت روسی وارد منطقه مرزی با بلاروس شد. رئیس جمهور اوکرایین خواستار برقراری «آتش‌بس فوری» و خروج همه نیروهای روسی شد.

همزمان با ادامه حملات روسیه بر اوکرایین، امروز هیئت‌های دو کشور در مرز اوکرایین با بلاروس گفتگو می‌کنند. ولودومیر زلسنکی، رئیس جمهور اوکرایین پیش از شروع این مذاکرات خواستار برقراری آتش بس فوروی و خروج نیروهای روسی شد.

روسیه چهار روز بعد از شروع حمله بر اوکرایین، نخستن بار به تلفات سربازانش اعتراف کرد. اما ایگور کوناچنکوف، سخنگوی وزارت دفاع این کشور به روز یک‌شنبه شمار کشته شده‌ها و زخمی‌ها مشخص نکرد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه در تلویزیون دولتی گفت: «اردوی روسیه شجاعت‌اش را در عملیات جنگی اثبات می‌کند (…) متأسفانه کشته‌ها و زخمی‌ها وجود دارند. اما ضایعه‌های ما بسیار ناچیزتر» از تلفات جانب اوکرایین است.

براساس اظهارات مقامات اوکرایین، تا روز شنبه دست کم ۱۹۸ غیرنظامی کشته شده اند. آن‌ها گفته اند که افزون بر آن هزاران سرباز روسی کشته شدند. اما منابع مستقل نمی‌توانند این اظهارات را بررسی کنند.

کمیساریای حقوق بشر ملل متحد روز دوشنبه کشته شدن دست کم ۱۰۲ غیرنظامی و زخمی شدن ۳۰۴ تن دیگر در جنگ اوکرایین را تائید کرد. این اداره ملل متحد افزوده است که ۴۲۲ هزار تن از اوکرایینی‌ها خانه خود را ترک کرده و اکثر شان در داخل کشور بیجا شده اند.

منتقدین کرملین را همواره متهم می‌کنند که در مورد شمار سربازان کشته شده سکوت می‌کند تا موجب خشم اذهان عامه نشود.

این انتقادها حتی به زمان تجاوز اتحاد جماهیر شوروی پیشین به افغانستان برمی‌گردد. منقدین می‌گویند که مقامات در مورد تلفات جنگ افغانستان در دهه ۱۹۸۰ و نیز جنگ چچن در دهه ۱۹۹۰ سکوت می‌کردند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به روز یک‌شنبه نیروهای اتمی کشورش را در حالت آماده باش قرار داد. او دلیل این تصمیم را وضع تحریمات غرب و شیوه برخورد «خشن» ناتو خواند.

اوکرایین در این میان برای مذاکرات با روسیه در مرز بلاروس ابراز آمادگی کرده و گفته است که پیشروی اردوی روسیه را در خارکیف، دومین شهر بزرگ عقب زده است.

در همین حال وزارت دفاع بریتانیا صبح دوشنبه گفته است که از سرعت پیشروی سربازان روسی به جانب شهر کییف، پایتخت اوکرایین کاسته شده است. وزارت دفاع بریتانیا بر مبنای اطلاعات جدید استخباراتی توضیح داده است که دلیل کاهش این پیشروی، مقاومت قوی نیروهای نظامی اوکرایین و مشکلات لوژیستکی سربازان روسی است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *