پرتاب موشک ماهواره‌بر ایران ناکام ماند

0
153

تلویزیون باغی: سخنگوی وزارت دفاع ایران تایید کرده است که ماموریت این کشور برای استقرار محموله در مدار زمین ناکام مانده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز این سخنگو در برنامه‌ای درباره این پرتاب در صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: “برای آنکه (موشک حامل) محموله وارد مدار شود، باید به سرعتی بیش از ۷۶۰۰ (متر در ثانیه) برسد. ما به ۷۳۵۰ رسیدیم.”

پرتاب این موشک ماهواره‌بر با واکنش منفی آمریکا، فرانسه و آلمان روبرو شده است.

امریکا و آلمان، ایران را متهم کرده‌اند که با این اقدام قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است

وزارت خارجه فرانسه هم این آزمایش را به خصوص به دلیل انجام آن در زمانی که “نشانه‌ پیشرفت در گفت‌وگوهای وین ظاهر شده” محکوم کرد.

اما سخنگوی وزارت خارجه ایران روز جمعه گفت “پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا-فضا، حق مسلم ملت ایران است و اینگونه اظهارات مداخله‌جویانه در عزم ملت ایران برای پیشرفت در این حوزه، خللی ایجاد نخواهد کرد.”

فرانسه پرتاب ماهواره‌ بر ایرانی را تقبیح کرد

تلویزیون دولتی ایران به روز پنجشنبه تصاویری را نشر کرد و آنرا جریان پرتاب راکت “ماهواره‌بر سیمرغ” از مرکز فضایی امام خمینی در شمال این کشور خواند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده نیز روز گذشته این اقدام ایران را تخطی از فیصله‌نامه سال ۲۰۱۵ که ضمیمهٔ توافق هسته‌ای ایران بود، خواند.

Leave a reply