بلینکن بر ضرورت مطلق خروج امریکا از افغانستان تاکید کرد

0
110

تلویزیون باغی: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته‌است که اگر این کشور قوای خود را از افغانستان خارج نمی‌کرد، طالبان حملات خود را علیه قوای ائتلاف و مراکز ولایات از سر می‌گرفتند. به همین دلیل از نظر او خروج از افغانستان یک «ضرورت مطلق» بود.

بلینکن، دوشنبه‌شب (چهارم دلو) در یک سخنرانی در واشنگتن، بار دیگر به صراحت از خروج کامل قوای امریکا از افغانستان دفاع کرد و گفت:‌ «اگر فراتر از ضرب‌الاجل [در افغانستان] باقی می‌ماندیم، دو چیز رخ می‌داد: یکی طالبان حملات تهاجی خود را علیه ما و قوای متحدین ما از سر می‌گرفت و مجبور می‌شدیم از خود دفاع کنیم که می‌کردیم؛ اما نه با سه هزار نیرو.”

به گفته او، طالبان همچنین تعهد کرده‌بودند تا از حملات تهاجمی بزرگ بر مراکز ولایات پرجمعیت اجتناب کنند؛ اما بر اساس این توافق، طالبان می‌توانستند به سایر مناطق افغانستان به حملات‌شان ادامه دهند و این دومین پیامد عدم خروج قوای خارجی از افغانستان بود.

آقای بلینکن با استناد به اظهارات وزیر دفاع امریکا گفت که اگر قوای ایالات متحده بار دیگر هدف حملات قرار می‌گرفتند، واشنگتن مجبور می‌شد تا برای مدت زمانی نامحدود، ده‌ها هزار نیروی خود را مجددا به افغانستان اعزام کند.

وزیر خارجه امریکا تاکید کرد میراثی که از اداره قبلی امریکا به دولت بایدن در افغانستان باقی مانده‌بود،‌ گزینه «بین حفظ وضع موجود با سه هزار نیرو و ترک آن کشور نبود؛ بلکه انتخاب بین ترک کامل افغانستان و یا تکرار جنگ بود».

این مقام ارشد امریکایی بار دیگر از تصمیم خروج کامل قوای ایالات متحده از افغانستان دفاع کرد و گفت که ادامه حضور نظامی امریکا در آن کشور پایان روشنی نداشت و آنچه انجام شد «یک ضرورت مطلق بود».

آقای بلینکن گفت: «ما توافقی را از اداره پیشین [امریکا] به میراث گرفته‌بودیم که ایالات متحده را ملزم می‌کرد تا ماه می سال گذشته افغانستان را ترک کند.

وی افزود: «در عوض طالبان تعهد کرده‌بودند که از آغاز توافق تا ماه می ۲۰۲۱، بر قوای امریکا و ائتلاف فیر نکنند».

امریکا آخرین سرباز خود را هشتم سنبله ۱۴۰۰ از افغانسان خارج کرد و به این ترتیب، حضور نظامی امریکا در کشور پس از ۲۰ سال سرانجام پایان یافت؛ خروجی بحث‌برانگیز که همچنان آماج انتقادهای سنگین است و دولت بایدن تحت فشار شدید قرار دارد.

Leave a reply