زنان افغانستان خواهان بهرسمیت شناختن حکومت طالبان هستند
تلویزیون باغی: فاطمه گیلانی، عضو هیات مذاکره کننده حکومت پیشین در نشست آنتالیا میگوید که زنان افغانستان بدون هیچگونه دید تبعیضی و نژادی خواهان بهرسمیت شناختن حکومت کنونی افغانستان (طالبان) هستند.
نشست بینالمللی سه روزه مجمع دیپلماسی آنتالیا که دیروز جمعه ( ۲۰ حوت) در شهر آنتالیای ترکیه آغاز شد. در این نشست، شرکتکنندگان دیدگاههای خود را در مورد مسائل مهم بینالمللی و همچنین افغانستان بیان کردند.
در این نشست فاطمه گیلانی، با تایید سخنان امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در مجمع دیپلماسی آنتالیا گفته است که حاکم کنونی افغانستان طالبان است و نباید به گذشته بپردازیم که چه کسی جنایت کرد و چه کسی خیانت نمود.
در همین حال امیرخان متقی گفته است که نباید نسخه خارجی بر افغانان تحمیل شود، جهان باید بگذارد که افغانان خودشان حکومتشان را بسازند و تلاشهای طالبان در راستای حکومتداری فراگیر ادامه دارد.
از سوی هم، توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان با نشر توییتی گفته است که در نشست آنتالیا «مشتاقانه منتظر گفتگو با شرکای مهم در رابطه با تعامل بینالمللی با افغانستان هستیم.»
در همینحال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با بیبیسی گفته است: «انتظار از این نشست این است که در روابط جهانی با افغانستان پیشرفتهای زیادی حاصل شود. این نشست برای ارزیابی وضعیت افغانستان و تقویت روابط اقتصادی و دیپلماتیک است.»
در این دیدار سه جانبه، هیات طالبان خواهان بهرسمیت شناخته شدن و آزادسازی پول مسدود شده افغانستان در بانکهای غربی شده است.
این در حالیست که پس از حمله نظامی امریکا در افغانستان در سال ۲۰۰۱ حکومت اول طالبان سقوط کرد و حامد کرزی پس از نشست بن رهبری حکومت موقت را در دست گرفت.
پس از دو دهه که طالبان برای بار دوم قدرت را در افغانستان بدست گرفتهاند تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در محور یک کارزار گسترده برای جلب حمایت بینالمللی برای شناسایی رسمی دولت طالبان قرار دارد.
حکومت همهشمول، احترام به حقوق بشر، احترام به آزادی بیان و مبارزه با گروهای همچون داعش و القاعده در افغانستان، از شرایط بهرسمیت شناخته شدن طالبان از سوی جامعه جهانی است.