آقای اکرم، روز چهارشنبه (۱۱ حوت) در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل برای افغانستان، ضمن تاکید بر موضوع فوق به اتحاد شش کشور همسایه افغانستان نیز اشاره کرد و افزود که اهداف سیاسی مانند ایجاد حکومت‌ فراگیر تنها وظیفه افغانستان و مقام‌های این کشور است.

این در حالی است که سازمان ملل و کشورهای بزرگ جهان همواره از طالبان خواسته‌اند تا دولت فراگیر تشکیل دهند و در نشست اخیر شورای امنیت نیز تاکید شد که طالبان باید به خواست مردم احترام بگذارند و پیش‌شرط‌های جهان در حوزه تشکیل دولت فراگیر و رعایت حقوق زنان و اقلیت‌ها را بپذیرند.

پاکستان اما به عنوان حامی اصلی طالبان، خواستار به رسمیت‌شناختن دولت کنونی طالبان در کابل است.

در همین حال، زهرا ارشادی؛ سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم در نشست شورای امنیت گفته‌است که دارایی‌های مسدودشده، متعلق به مردم افغانستان است و آزاد کردن آن برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم حیاتی است.

خانم ارشادی گفت که آزدسازی دارایی‌های مسدود شده افغانستان نباید به هیچ وجه سیاسی و مشروط شود.

او همچنین در اشاره به گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان و پیامدهای آن بر صلح و امنیت بین‌المللی، اظهار داشت که «بر اساس گزارش‌ها وضعیت در افغانستان همچنان چالش‌برانگیز است و افغانستان با یک بحران انسانی فزاینده، یک رکود اقتصادی بزرگ، سیستم‌های بانکی و مالی فلج‌کننده و چالش‌های مربوط به ایجاد یک دولت فراگیر دست و پنجه نرم می‌کند.»

خانم ارشادی هشدار داده است که اگر به وضعیت کنونی افغانستان توجه نشود، فروپاشی اقتصادی-اجتماعی افغانستان می‌تواند به فقر گسترده و هجوم گسترده‌ مهاجران به کشورهای همسایه منجر شود.

او همچنین در این نشست از جامعه جهانی خواست که به مسئولیت‌های خود در قبال همسایگان افغانستان عمل کند.

او افزود: «ما از طالبان انتظار داریم که گام‌های جدی را برای تضمین دولت فراگیر واقعی که شامل همه گروه‌های سیاسی و قومی باشد بردارند.» او در ادامه گفته است که طالبان همچنین باید به درخواست جامعه جهانی برای حمایت از حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها توجه کنند.