پاکستان درباره قطع همکاری طالبان با یوناما به دلیل درخواست تشکیل «دولت موازی» هشدار کرد
تلویزیون باغی: منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل هشدار دادهاست که هرگونه تلاش برای ایجاد یک ساختار حکومتی موازی در برابر دولت واقعی (طالبان) احتمالاً غیرقابل قبول است و اعتماد و همکاری را که در حال حاضر بین یوناما و مقامها (طالبان) در کابل وجود دارد، از بین خواهد برد.
آقای اکرم، روز چهارشنبه (۱۱ حوت) در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل برای افغانستان، ضمن تاکید بر موضوع فوق به اتحاد شش کشور همسایه افغانستان نیز اشاره کرد و افزود که اهداف سیاسی مانند ایجاد حکومت فراگیر تنها وظیفه افغانستان و مقامهای این کشور است.
این در حالی است که سازمان ملل و کشورهای بزرگ جهان همواره از طالبان خواستهاند تا دولت فراگیر تشکیل دهند و در نشست اخیر شورای امنیت نیز تاکید شد که طالبان باید به خواست مردم احترام بگذارند و پیششرطهای جهان در حوزه تشکیل دولت فراگیر و رعایت حقوق زنان و اقلیتها را بپذیرند.
پاکستان اما به عنوان حامی اصلی طالبان، خواستار به رسمیتشناختن دولت کنونی طالبان در کابل است.
در همین حال، زهرا ارشادی؛ سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم در نشست شورای امنیت گفتهاست که داراییهای مسدودشده، متعلق به مردم افغانستان است و آزاد کردن آن برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم حیاتی است.
خانم ارشادی گفت که آزدسازی داراییهای مسدود شده افغانستان نباید به هیچ وجه سیاسی و مشروط شود.
او همچنین در اشاره به گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان و پیامدهای آن بر صلح و امنیت بینالمللی، اظهار داشت که «بر اساس گزارشها وضعیت در افغانستان همچنان چالشبرانگیز است و افغانستان با یک بحران انسانی فزاینده، یک رکود اقتصادی بزرگ، سیستمهای بانکی و مالی فلجکننده و چالشهای مربوط به ایجاد یک دولت فراگیر دست و پنجه نرم میکند.»
خانم ارشادی هشدار داده است که اگر به وضعیت کنونی افغانستان توجه نشود، فروپاشی اقتصادی-اجتماعی افغانستان میتواند به فقر گسترده و هجوم گسترده مهاجران به کشورهای همسایه منجر شود.
او همچنین در این نشست از جامعه جهانی خواست که به مسئولیتهای خود در قبال همسایگان افغانستان عمل کند.
او افزود: «ما از طالبان انتظار داریم که گامهای جدی را برای تضمین دولت فراگیر واقعی که شامل همه گروههای سیاسی و قومی باشد بردارند.» او در ادامه گفته است که طالبان همچنین باید به درخواست جامعه جهانی برای حمایت از حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان و اقلیتها توجه کنند.