وزیر امر به معروف: از هرچیز می‌شود گذشت، اما از حکم شریعت نه

0
149

تلویزیون باغی: یک روز پس از بازداشت شماری از زنان معترض در شهر کابل در پی اعتراض آنان به «حجاب اجباری»، محمدخالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان می‌گوید که «از هر چیز می‌شود گذشت، اما نمی‌شود [حتا] از یک حکم شریعت گذشت».

محمدخالد حنفی این اظهارات را امروز (پنج‌شنبه، ۳۰ جدی) در دیدار با شماری از استادان دانشگاه کابل مطرح کرده است. او با اشاره‌ی ضمنی به اعتراض زنان به حجاب اجباری گفته است که «بی‌حجابی تمدن نیست».

به ادعای سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در سال‌های گذشته در افغانستان در مورد ترویج بی‌حجابی کار شده است. او تأکید کرده است که «به همین دلیل زنان حجاب را آتش می‌زنند».

با این حال، محمدخالد حنفی پایین‌کشیدن برقع توسط زنان در کابل را اشتباه خوانده و خطاب به استادان دانشگاه کابل گفته: «بر ما لازم است تا آنان (زنان معترض) را آگاه کنیم.»

همچنین او افزوده است که طالبان مخالف آموزش زنان نیستند.

سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان این گفته‌ها را درحالی مطرح می‌کند که نیروهای طالبان شب گذشته (چهارشنبه، ۲۹ جدی) تمنا زریاب و پروانه ابراهیم‌خیل، از زنان معترض در کابل را بازداشت کردند.

زنان معترض گفته‌اند که این افراد هنوز در بند طالبان اند. همچنین گزارش شده است که طالبان در مورد سرنوشت این زنان امروز به خانواده‌های‌شان معلومات نداده‌اند.

در پی بازداشت این زنان، خلیل همراز، سخن‌گوی استخبارات طالبان ادعای بازداشت آنان را به‌گونه‌ی ضمنی رد کرد.

او گفته است که یک‌ تعداد از چهره‌ها، برای به‌دست‌آوردن تابعیت از کشورهای غربی، می‌خواهند به ارزش‌های اسلامی و افغانی توهین کنند و با واردکردن اتهامات بی‌اساس علیه نیروهای طالبان می‌خواهند برای خود کیس ساخته و به خارج بروند.

او ادعا کرده که برخی از رسانه‌ها نیز بلندگوی این‌ چنین افراد شده است.

همراز تأکید کرده که توهین به مقدسات و شعائر اسلامی بعد از این برای این گروه قابل تحمل نیست. او افزوده است: «امیدواریم که رسانه‌های کشور، با در نظرداشت اصول ژورنالستیکی [خبرنگاری] از نشر و پخش اخبار نادرست و شایعات بی‌اساس جداً خودداری کنند.»

از سویی هم، این زنان درحالی بازداشت توسط نیروهای طالبان بازداشت شده‌اند که آنان روز یک‌شنبه (۲۶ جدی) نسبت به حجاب اجباری توسط طالبان، اعتراض کردند. این اعتراض با واکنش تند طالبان مواجه شد.

این گروه در هنگام گفته بود که کسانی که با حجاب مخالفت می‌کنند، مخالف قرآن و پیامبر اسلام هستند. همچنین اعضای این گروه از جمله سخن‌گویان نهادهای امنیتی طالبان کارزاری در تویتر علیه این زنان راه انداختند و خواستار بازداشت و سرکوب آنان شدند.

طالبان در پنج ماه گذشته محدودیت‌های زیادی را در برابر زنان وضع کرده و آنان را از کار و آموزش نیز محروم کرده‌اند. وضع این محدویت‌های اعتراضات گسترده‌ای  زنان را در پی داشته است.

Leave a reply