کشف بقایای یک معبد قدیمی بودایی در پاکستان
تلویزیون باغی: باستان شناسان ایتالیایی بقایای یک معبد قدیمی بوداییان را در پاکستان کشف کردند که قدامت آن به ۳۰۰ سال قبل ازمیلاد برمیگردد. این معبد در جریان جدیدترین کاوشگری در شمالغرب پاکستان کشف شده است.
عبدالصمد خان، یکی از باستان شناس ارشد در منطقه، گفت که این کشف در شهر سوات یکی از مناطق باستانی پاکستان صورت گرفتهکه سال گذشته بقایای یک معبد هندو در آن یافت شد. وی افزود: «از بسیاری جهات، به ویژه از نظر همبستگی دینی، تساهل وچندفرهنگی بودن در دوره گندهارا، این یک کشف ویژه است.»
پادشاهی گندهارا در منطقهای که امروزه شمال غرب پاکستان و شرق افغانستان امروزی است، در حدود یک هزار سال قبل از میلادظهور کرد و برای هزار سال دوام نمود.
در آن دوره شهر سوات مدام بین فرمانروایان هندو، بودایی و هندو–یونانی که برای اولین بار به همراه اسکندر مقدونی از یونان وارد اینمنطقه شدند، دست به دست می شد.
عبدالصمد خان گفت که کشف معابد هندو و بودایی نشانه ای از آن است که یا پیروان این مذاهب در کنار همدیگر در این منطقه زندگیمی کردند و یا بناهایی را یکی پس از دیگری ساخته اند.
برخی از سکه ها و مهرهای مربوط به دوره یک پادشاه هندو–یونانی نیز از جمله آخرین اکتشافات در سوات بود که نشان می دهد اینمنطقه دره حتی هزاران سال پیش شهری چندفرهنگی بوده است.