این گروه مطالعاتی در گزارشی تحت عنوان “فراتر از کمک‌های اضطراری؛ پیشگیری از فاجعه انسانی در افغانستان” گفته‌است که امریکا و متحدانش باید راه‌هایی برای تزریق نقدینگی به بازارهای ارز افغانستان پیدا کنند.

در این گزارش آمده‌است که واشنگتن به بازگرداندن تدریجی ذخایر مسدودشده بانک مرکزی افغانستان چراغ سبز نشان بدهد و یک قسط آن را به صورت آزمایشی برای نظارت بر اثرات ناخواسته آزاد ‌کند.

به گفته گروه بین‌المللی بحران، این کار به بانک مرکزی افغانستان اجازه می‌دهد تا ارزش افغانی – پول ملی کشور را تنظیم کند و حراج‌های دالر را مانند دولت پیشین اجرا کند.

این گروه گفته‌است که اگر دولت بایدن آمادگی انجام این کار را نداشته باشد، مبادلات ارزی زیر نظارت بانک جهانی یا یک نهاد سازمان ملل را به عنوان یک راه حل موقتی در نظر بگیرد.

گروه بین‌المللی بحران گفته‌است که تحریم‌های اقتصادی آسیب پذیرترین افغان‌ها را متضرر خواهد کرد و به اعتبار کشورهای غربی لطمه خواهد زد که در حال حاضر با عقب‌نشینی آشفته لکه‌دار شده است.

در این گزارش آمده که کمک‌های اضطراری کافی نیست، برای جلوگیری از شکست دولت و گرسنگی جمعی “کشورهایی که با طالبان جنگیدند باید تصمیم بگیرند”.

پس از تسلط طالبان، حدود ۱۰ میلیارد دالر منابع ارزی افغانستان توسط امریکا منجمد شد.

در حال حاضر، افغانستان با بحران نقدینگی مواجه است و نزدیک به چهار ماه می‌شود که کارمندان دولتی معاش دریافت نکرده‌اند.

از طرف دیگر، ارزش پول ملی افغانستان در برابر دالر همچنان در حال کاهش است. امروز بهای یک دالر در بازار ارز کابل به ۹۸ افغانی رسید.

افزایش بهای دالر منجر به سرسام‌آوارشدن قیمت مواد اولیه در بازار می‌شود که این امر توان خرید مردم را کاهش می‌دهد و در نهایت گرسنگی و فقر را در پی دارد.

با این حال مقام‌های طالبان بارهار تاکید کرده‌اند که باید امریکا پول‌های منجمدشده افغانستان را آزاد کند؛ اما ایالات متحده می‌گوید، این پول‌ها را در اختیار افراد تحریم‌شده قرار نخواهد گرفت.