انتقاد تُند مارک میلی از آنتونی بلینکن

0
129

تلویزیون باغی: مارک میلی؛ رییس ستاد مشترک ارتش امریکا در یک نشست محرمانه با سناتورهای امریکایی، وزارت امور خارجه این کشور را متهم به وقت‌کشی در آغاز عملیات تخلیه میدان هوایی کابل کرده‌است؛ عملیاتی که با هرج‌و‌مرج همراه بود و در نهایت هدف یک حمله انتحاری قرار گرفت و ناتمام رها شد.

به گزارش سایت خبری آکسیوس، مارک میلی پیش از نشست علنی با سناتورها گفته‌بود: «آیا دستور خروج از میدان هوایی کابل باید زودتر صادر می‌شد یا نه. این سؤال بی‌پاسخی است که نیاز به بررسی‌های بیش‌تر دارد.»

این رسانه اظهارات میلی را علامت بروز اختلاف بیش از پیش بین پنتاگون و وزارت خارجه امریکا توصیف کرده‌است.

آکسیوس نوشته که برگزاری جلسه‌‌های استماع می‌تواند در نهایت منجر به بررسی‌ بیش‌تر در خصوص عملکرد آنتونی بلینکن؛ وزیر امور خارجه امریکا شود.

نمایندگان کنگره امریکا در حال تحقیق درباره خروج آشفته و عجولانه دولت بایدن از افغانستان هستند.

مقامات پنتاگون طی دو روز اخیر به مجالس سنا و نمایندگان امریکا برای پاسخ‌گویی حاضر شده‌اند.

فرانک مکنزی؛ فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش امریکا) که روز چهارشنبه همراه با لوید آستین؛ وزیر دفاع امریکا در نشست پاسخ‌گویی به مجلس نمایندگان این کشور رفته‌بود، گفت که توافق دوحه تاثیری «زیان‌بار» بر دولت و ارتش افغانستان داشت.

مکنزی افزود که آن توافق تاثیر روانی قدرتمندی بر دولت افغانستان داشت چون زمانی را که باید انتظار قطع کامل کلیه کمک ها را می‌داشتند تعیین می‌کرد.

او بیان کرد که بعد از توافق دوحه، کاهش نیروها به دستور جو بایدن؛ رییس جمهور امریکا، در ماه اپریل «میخ دیگری بر این تابوت بود».

او گفت بر این باور بوده که اگر امریکا شمار مشاوران نظامی خود در افغانستان را به کمتر از ۲۵۰۰ نفر کاهش دهد فروریزی دولت و ارتش افغانستان اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

لوید آستین هم با تایید این نظر گفت که توافق دوحه با متعهد کردن امریکا به پایان حملات هوایی علیه طالبان، موجب شد که این گروه قوی‌تر شود و عملیات تهاجمی علیه نیروهای امنیتی افغانستان را شدت بخشد، به طوری که نیروهای افغان‌ هر هفته تعداد زیادی از افراد خود را از دست می‌دادند.

لوید آستین؛ وزیر دفاع امریکا در جلسه روز سه شنبه کمیته نیروهای مسلح سنا هم گفت: «ما فکر نمی‌کردیم که توافق دوحه این‌گونه روحیه ارتش افغانستان را از بین برده باشد.»

توافق موسوم به دوحه که در فبروری ۲۰۲۰ در زمان دونالد ترامپ میان زلمی خلیلزاد و رهبران طالبان امضا شد، تاریخی را برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تعیین می‌کرد.

جو بایدن بعد از پیروزی در انتخابات، همچنان آن توافق را اجرا کرد؛ اما تاریخ عقب‌نشینی را از ماه می به ۳۱ آگوست عقب انداخت.

با کاهش نیروهای امریکایی به دستور بایدن، پیش‌روی طالبان آغاز شد و آن‌ها سرانجام طی کم‌تر از دو هفته کابل را تصرف کردند.

Leave a reply