مولوی قدرت‌الله طارق؛ شهردار طالبان برای مزار شریف از آمادگی‌ها برای برپایی جشن سال‌ نو خبر داده و گفته‌است که کارهای زیباسازی شهر از جمله پاک‌کاری، رنگ‌آمیزی ساختمان‌ها، خاک‌روبی جاده‌ها و پاک‌کاری اطراف زیارت‌گاه حضرت علی ادامه دارد.

وی افزوده‌است که مشکلات را برای مهمانان و برای نشست و برخاست موترهای آنان حل کرده‌ایم که هرطرف می‌خواهند بروند و به گونه آزاد نشست و برخاست کنند.

از سوی دیگر، محمد آصف وزیری؛ سخنگوی فرماندهی امنیه طالبان برای ولایت بلخ هم گفته‌است که «به تمام حوزه‌ها وظیفه سپرده‌ایم که به خاطر مهمانانی که از دیگر ولایت‌ها می‌آیند امنیت این‌ها را تامین کنند.»

مقام‌های طالبان در ولایت بلخ در حالی از آمادگی‌های جشن نوروز خبر می‌دهند که طالبان چند روز پیش این جشن را خلاف شریعت اسلامی دانسته و آن ‌را ممنوع اعلام کردند.

از سوی دیگر، سخنگوی امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته‌بود که این گروه نوروز را مراسمی غیراسلامی می‌داند و آن را به عنوان عید قبول ندارد. او همچنین در مورد دیدگاه طالبان درباره جشن نوروز گفت: «ما در اسلام فقط دو عید داریم؛ عید خرد و عید کلان، بنابراین عید دیگری به نام نوروز در اسلام نیست.»

به گفته وی، عید نوروز مختص «مجوسی‌ها» است و طالبان ضرورت نمی‌بینند که نوروز را برگزار کنند.

این عضو طالبان درباره این‌که آیا سه روز رخصتی نوروز، منظور می‌شود یا نه هم گفته‌بود: «باید دید اداره کار و امور اجتماعی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ اما به احتمال زیاد این سه روز تعطیل نخواهد شد.»

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان هم به بی‌بی‌سی گفته که حکومت آن‌ها مانع برگزاری مراسم نوروز از سوی مردم نمی‌شود؛ اما رسما از نوروز تجلیل نخواهد کرد. به گفته او «هر مراسمی را که در اسلام نیست، ما تجلیل نمی‌کنیم».

این در حالی‌ است که پیش از این شورای شهر واشنگتن، قطعنامه پیشنهادی برای به رسمیت‌شناختن نوروز، روز اول سال هجری شمسی را به عنوان یک رویداد تاریخی تصویب کرده‌است که در این قطعنامه‌ شورای شهر واشنگتن از نوروز به عنوان «یک جشن باستانی با قدمت ۳۰۰۰ سال» یاد شده‌است.