روسیه استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخت

هردو منطقه درواقع به اوکرایین تعلق دارند، اما از سال ۲۰۱۴ به این سو تحت کنترول جدایی طلبان طرفدار روسیه می باشند.
ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه، دوشنبه شب ضمن به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک، در یک بیانیه تلویزیونی دلیل این اقدام را از جمله «تعقیب» مسیحیان کلیسای ارتودکس مسکو در اوکرایین عنوان کرد.
رئیس جمهور روسیه توضیح داد: «آنها درکییف به عملیات خشونت آمیز خود علیه کلیسای پدرشاهی ارتودوکس مسکو آمادگی می گیرند.» و رهبری اوکرایین «تراژیدی تجزیه کلیسایی» را به صورت اهانت آمیزی به ابزاز سیاست دولتی اش تبدیل کرده است.
پوتین افزود که در پارلمان کییف، طرح های جدید قانون ارائه شده است که هدف آن روحانیان و میلیونها اعضای کلیسای ارتودکس پدرشاهی مسکو می باشد؛ کییف به تقاضای های مبنی بر لغو قوانین عمل نمی کند، قوانینی که حقوق مومنان را نقض می کند.
حدود ۶۰ درصد از جمعیت ۴۵ میلیونی اوکرایین معتقد به مسیحیت ارتودکس اند. اما آنها به دو کلیسای مختلف تعلق دارند: کلیسای اوکرایینی- ارتودکس طرفدار کلیسای ارتودکس مسکو و «کلیسای مستقل ارتودکسی اوکرایین».
در این کشور با توجه به جنگ در شرق اوکرایین میان جدایی طلبان طرفدار مسکو و سربازان حکومت اوکرایین، صداها برای یک کلیسای ارتودکس مستقل از روسیه بلندتر شده بود.
کلیسای اردتودکس روسی، اوکرایین را به عنوان کشور اصلی شان می نگرند و استقلال کلیسایی را برای کشور همسایه جنوبی اش شدیداً رد می کند. کلیسای طرفدار مسکو در اوکرایین در مقایسه با کلیسای جدید، آشکارا از جماعت های بیشتری برخودار است.






