امریکا خلبانهای افغان را از تاجیکستان به کشور سوم منتقل کرد
تلویزیون باغی: خلبانهای افغان پس از سه ماه بلاتکلیفی در تاجیکستان، سه شنبه (۱۸ عقرب) توسط امریکا به کشور سوم منتقل شدند.
گزارش شده که در پروازی که توسط امریکا برنامهریزی شدهاست، در کنار ۱۴۳ خلبان ۵۰ خبرنگار نیز شامل بودهاند.
به گزارش رویترز که یکی از خلبانان افغان با به اشتراک گذاشتن تصاویری از سوار شدن این گروه به هواپیما، گفته که مقصدشان امارات متحده عربی است.
رویترز به نقل از منابع افغانستانی میگوید،شرایط این خلبانان توجه کنگره آمریکا را به خود جلب کرده بود و قانونگذاران آن را زیر ذرهبین قرار داده بودند. گروهی از قانونگذاران و کهنه سربازان نظامی آمریکا معتقد بودند تلاش دولت ایالات متحده برای جابجایی این خلبانان کند است.
این گروه از خلبانان در پایان جنگ افغانستان با هواپیمای نظامی به تاجیکستان رفتند و توسط مقامات تاجیکستان بازداشت شدند و منتظر انتقال به ایالات متحده بودند. آنها امید دارند که انتقالشان به خاورمیانه منجر به اسکان مجددشان در ایالات متحده شود.
این گروه از نظامیان افغان، آخرین گروه عمده خلبانان آموزشدیده توسط امریکا بودند که با تسلط طالبان به خارج از افغانستان گریختند و در تاجیکستان در بلاتکلیفی به سر میبردند.
بارها گزارشهایی درباره بازداشت این افراد توسط دولت تاجیکستان منتشر شد و از جمله گفته میشد که یکی از خلبانان زن که باردار بوده، نگران سرنوشت کودکاش بودهاست.