سفیر چین در کابل حضور نظامیان چینی در بگرام را تکذیب کرد

0
210

تلویزیون باغی: وانگ یو شامگاه امروز (دوشنبه، ۱۲ میزان) در توییتی نوشته‌است، کسانی که شایعات مبنی بر حضور نیروهای چینی در پایگاه هوایی بگرام را ساختند، هدف مخفی خود را دارند.

پس از آن که تصاویری از فعال‌شدن نورافگند‌های پایگاه بگرام در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، برخی ساکنان محل ادعا کردند که گویا هواپیماهای نظامی ناشناس در بگرام فرود آمده‌اند و احتمالا از ارتش چین هستند.

در این راستا روزنامه انگلیسی دیلی میل نیز در گزارشی به نقل از منابعی نوشت که این هواپیماها چینی است؛ زیرا تصور نمی‌شود که طالبان دارای تخصص لازم برای تأمین نیروگاه یا نگهداری و پرواز چندین هواپیمای نظامی باشند.

ادعای حضور نظامیان چینی در حالی مطرح می‌شود که یون سان؛ مدیر برنامه چین در اندیشکده مرکز استیمسون گفته بود که چین به احتمال زیاد به دنبال پایان اشغال پایگاه بگرام از سوی امریکا علاقه زیادی به اشغال این پایگاه هوایی دارد.

نیروهای امریکایی در افغانستان در ماه جولای پایگاه بگرام را شب‌هنگام رها کردند.

از جانب دیگر به تازگی دونالد ترامپ؛ رییس‌ جمهوری پیشین امریکا گفته‌است که قرار بود نیروهای امریکایی پایگاه بگرام را به منظور کنترل چین، تا سال‌های طولانی نگه‌دارند.

او گفته که قرار بود امریکا پنج پایگاه نظامی خود را در افغانستان با بمب از میان ببرد؛ اما پایگاه بگرام را به دلیل نزدیکی به چین، تا سال‌های طولانی حفظ کند.

ترامپ بیان کرده‌است: «ما آن‌جا پایگاه بزرگ و زیبایی داشتیم که میلیاردها دالر هزینه ساخت‌اش شده بود و یک‌شبه بدون اینکه چراغ‌ها را خاموش کنیم، از آنجا بیرون شدیم.»

رییس جمهوری پیشین امریکا در ادامه گفته که حالا چین به همه‌ تجهیزات نظامی امریکا در بگرام نگاه می‌کند و آن‌ها را در کنترل دارد.

طالبان هم گزارش‌ها در مورد حضور چین در بگرام را تکذیب کرده‌اند.

Leave a reply