سفیر بریتانیا در کابل با سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار کرد

0
158

تلویزیون باغی: هیوگی شارتر، سفیر بریتانیا در کابل در دیدار با مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان گفته است که نباید گروه‌های خارجی در افغانستان فعالیت داشته باشد.

وزارت خارجه طالبان شامگاه امروز (پنج‌شنبه، ۲۱ دلو) در این زمینه در اعلامیه‌ای گفته است که شارتر در این دیدار، از سفرش به کابل اظهار خرسندی کرده و گفته با «روی‌کار آمدن حکومت جدید جنگ خاتمه یافته، امنیت تأمین شده، وضعیت عادی است».

طبق اعلامیه وزارت خارجه طالبان، این دیپلمات بریتانیایی افزوده است که کمک‌های بشردوستانه به شکل خوب فراهم می‌شود و مراکز تعلیمی باز شده است.

سفیر بریتانیا گفته است که نخست وزیر این کشور برایش هدایت داده است تا تعامل با «حکومت جدید» افغانستان افزایش یابد، تعاملات و کمک‌های بشری بیش‌تر شود.

در عین حال، شارتر از کمک‌های اختصاص‌یافته برای رشد سکتور بشری و بانکی افغانستان نیز یادآوری کرده است.

هیات بریتانیایی از طالبان خواسته است پلانی را به هدف رشد اقتصادی طرح کنند و فرصت‌ها را برای سرمایه‌گذاری ایجاد کنند.

این هیات در رابطه به موجودیت «گروه‌های خارجی در افغانستان گفته این گروه‌ها که باید هیچ فعالیتی نداشته باشند».

متقی در این زمینه گفته است که که «ما تعهد کرده‌ایم که ازخاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد ونه هم به چنین گروهی اجازهٔ فعالیت می‌دهیم».

او با اشاره به نگرانی هیات بریتانیایی گفته است، «بعضی رسانه‌های مغرض تلاش می‌کنند تابه حکومت جدید اتهامات بی‌اساس ببندند تا اعتماد جهانیان را به چالش بگیرند وبی‌اعتمادی ایجاد کنند».

این در حالی‌است که شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش تحلیلی گفته است عبدالله، پسر اسامه بن لادن؛ بنیانگذار شبکه القاعده برای دیدار با طالبان به افغانستان آمده‌است.

در گزارش شورای امنیت سازمان آمده است که پس از شش ماه حکومت طالبان «افغانستان این پتانسیل را دارد که به پناهگاه امن القاعده شماری از گروه‌های تروریستی با منطقه آسیای میانه و فراتر از آن تبدیل شود.»

Leave a reply