شورای امنیت روسیه: دلیلی برای خوشبینی درباره اوضاع افغانستان نداریم

0
154

تلویزیون باغی: مقام‌های روسیه می‌گویند که مسکو اوضاع افغانستان را از نزدیک زیر نظر دارد و «متاسفانه» دلیلی برای خوشبینی در ارتباط به این کشور وجود ندارد.

الکساندر گربنکین؛ معاون دبیر شورای امنیت روسیه روز دوشنبه گفت که مسکو از نزدیک وضعیت افغانستان را در رابطه با به قدرت رسیدن طالبان دنبال می‌کند. او افزود که کشورش نگران سرایت ناامنی‌ها به کشورهای آسیای میانه است.

وی در ادامه گفت: «متاسفانه اوضاع کنونی افغانستان دلیلی برای خوش بینی ندارد.»

به گفته این مقام روسی، وخامت بیشتر اوضاع سیاسی – اجتماعی در افغانستان در پی فقر، کشتار غیرقانونی شهروندان، خطر واقعی افزایش قاچاق مواد مخدر، اسلحه و مهاجرت بی‌رویه را ایجاد می‌کند.

روسیه پیش از این نیز از اوضاع افغانستان ابراز نگرانی کرده بود؛ اما گفته بود که با طالبان ارتباط برقرار می‌کند و آماده شرکت در پروژه‌های مختلف در افغانستان است.

از اظهارات معاون دبیر شورای امنیت روسیه مبنی بر اوضاع وخیم افغانستان در حالی مطرح می‌شود که چندی قبل سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که طالبان به دنبال آوردن ثبات در افغانستان هستند.

دولت روسیه: به رسمیت شناختن دولت طالبان در دستور کار نیست

از سوی دیگر پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می‌گوید که به رسمیت شناختن حکومت طالبان در دستور کار مسکو نیست.

او که در نیویارک به سر می‌برد در یک نشست خبری خبری گفت که روسیه تاکنون گامی برای به رسمیت شناختن طالبان برنداشته است.

سرگئی لاوروف گفت که حکومت سرپرست طالبان از منظر اعتقادی-قومی و سیاسی بیان‌گر حکومت فراگیر در افغانستان نیست.

Leave a reply