قرقیزستان: از پایگاه امریکا میزبانی نخواهیم کرد

0
207

تلویزیون باغی: سادیر جپاروف،  رییس جمهوری قرقیزستان اعلام کرد کشورش از پایگاه نظامی امریکا میزبانی نخواهد کرد، زیرا حضور روسیه در این کشور کافی است. امریکا پس از خروج از افغانستان به دنبال ایجاد پایگاه برای نظارت از این کشور است.

به گزارش اسپوتنیک انگلیسی، وی امروز (شنبه، ۱ عقرب) در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر احتمال میزبانی قرقیزستان از پایگاه هوایی امریکا پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گفت: “ما یک پایگاه نظامی روسی در شهر کانت داریم و یک پایگاه برای ما کافی است؛ ما نمی خواهیم با قدرت ها موش و گربه بازی کنیم و میزبانی دو پایگاه را برعهده گیریم.”

پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، کاخ سفید قرقیزستان را به عنوان مکانی برای پایگاه نظامی اش در نظر داشت.

پایگاه امریکا در سال ۲۰۰۱ در فرودگاه ماناس شهر بیشکک راه اندازی شد. وظیفه این پایگاه، پشتیبانی از عملیات نظامی در افغانستان بود.

نیروها و تجهیزات کشورهای شرکت کننده در ائتلاف ضد تروریزم در این پایگاه مستقر شدند.

پس از ۸ سال، این پایگاه هوایی به مرکز ترانزیت تغییر نام داد و تابستان ۲۰۱۴، به دستور دولت قرقیزستان بسته شد.

پس از خروج امریکا از افغانستان تاکنون هیچ کشوری به درخواست واشنگتن برای احداث پاسخ مثبت نداده ا ست.

به تازگی شبکه‌ سی‌ان‌ان به نقل از منابعی گزارش داده است که دولت جو بایدن به اعضای کنگره گفته‌است که ایالات متحده در حال نزدیک‌شدن به یک توافق با پاکستان برای استفاده از حریم هوایی این کشور برای انجام عملیات نظامی و اطلاعاتی در افغانستان است. اسلام‌آباد اما این گزارش را رد کرده و گفته چنین توافقی در کار نیست.

پاکستان پیش از این، از دادن پایگاه به امریکا برای نظارت بر افغانستان خودداری کرده‌بود.

طالبان هم به کشورهای همسایه در مورد اجازه‌دادن به امریکا برای ایجاد پایگاه هشدار داده‌بودند.

اخیرا گزارش شد که امریکا از روسیه در آسیای مرکزی هم درخواست پایگاه کرده؛ اما مقام‌های روسی به این درخواست پاسخ مثبت نداده‌اند.

ازبکستان نیز هرگونه گفتگو درباره اعطای پایگاه نظامی به امریکا را رد کرده‌است.

این در حالی است که کاخ سفید همچنان در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که می‌تواند عملیات «ضد تروریستی» را علیه داعش و دیگر گروه‌ها در افغانستان انجام دهد.

Leave a reply